Consultanţă IT

Consultanţa poate însemna caştigarea de valoare în urma achiziţionării de echipament hardware sau de software nou, dezvoltarea unei strategii Internet, etc.

Consultanţii noştri IT pot oferi, de asemenea, ajutor şi un plus de valoare atunci când mai multi furnizori IT par să dea informaţii contradictorii, caz în care este necesar un punct de vedere independent.

Serviciul nostru de consultanţă este proiectat pentru a fi flexibil, astfel încat sa ne putem adapta la cerinţele individuale ale companiei dumneavoastră.

Oferim consultanţă la multe niveluri, pornind de la simple sfaturi şi până la proiectarea şi implementarea unui sistem complet.

Împreună cu celelalte servicii ale noastre, putem creea un pachet croit pe nevoile dumneavoastră.


Audit IT

Auditul IT reprezintă procesul de colectare şi evaluarea a sistemelor informatice (hardware) precum şi soluţiile software IT folosite din cadrul unei organizaţii.

Auditul IT este primul proces ce trebuie realizat în relaţia client- prestator servicii IT.

Prin audit se face legatura între cerinţele specifice businessului respectiv şi actuala organizare a resurselor IT.

Specialiştii ProofIT au grijă ca între resursele IT şi afacerea dumneavoastră să existe un echilibru.

Fără acest echilibru este posibil să nu fiţi multumiţi de investiţiile făcute în echipamente şi software si nici de costurile de exploatare ale acestora.

Procesul de audit implică verificarea inventarului IT (echipamente, software), verificarea configuraţiilor, procedurile şi politicile legate de exploatarea echipamentelor IT şi software-ului aferent, interviuri cu personalul IT (în cazul în care există), cat şi cu angajaţii.

Printr-un audit IT putem depista dacă nevoile legate de infrastructura IT sunt satisfăcute, cât şi dacă există cerinţe noi.

Rezultatul auditului IT este un document ce sumarizează configuraţia actualş a reţelei, cu plusurile şi minusurile acesteia.

Pentru fiecare problemă depistată în urma procesului de audit IT, echipa ProofIT va oferi o soluţie.


Externalizare servicii IT

Oferim Externalizare IT profesională pentru companiile care doresc să se elibereze de problemele care pot apărea la nivelul infrastructurii şi departamentului IT şi, astfel, să îşi poată concentra eforturile pe direcţiile principale ale business-ului.

Externalizare IT (IT Outsourcing) înseamnă colaborarea cu o companie care sa asigure funcţiile ce în mod normal sunt realizate de un angajat în cazul unei companii mici sau de un department IT propriu, în cazul unei companii mai mari.

Prin externalizare obtineţi costuri scăzute pentru IT şi garanţia păstrării cunoştinţelor specifice a sistemelor dumneavoastră informatice în baza noastră de date şi folosirea lor indiferent de operator. Veţi beneficia de asemenea de personal cu o experientă vasta, dobândita prin rezolvarea unui număr mare de probleme precum şi de timpi foarte buni de răspuns datorita folosirii unei baze de date de soluţii deja testate.